Rigtig
  • Sara2Sara Callesen Aksak
  • 22. aug 2024
  • EUD

Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye på besøg hos lageruddannelsen i Ishøj Terminal: Glad Fonden håber Flexuddannelsen fremtidssikres

Et vellykket besøg af Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye på lageruddannelsen i Ishøj Terminal, giver Glad Fonden håb om, at Flexuddannelsen kan blive en fast del af uddannelsestilbuddene.

Flexuddannelsen, som er etableret af Glad Fonden, er en 2-årig erhvervsrettet uddannelse, som unge med kognitive handicap kan tage efter, at de har gennemført en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU). De unge med kognitive handicap, kan eksempelvis have indlæringsvanskeligheder, ADHA og autisme, hvilket kan gøre det svært for dem at gennemføre en ordinær uddannelse eller opnå beskæftigelse. Det er derfor afgørende for disse unge, at flexuddannelse er en mulighed, da det øger deres chancer for at blive en del af arbejdsmarkedet. 

Flexuddannelsen er en kæmpe succes

Glad Fonden beskriver, at Flexuddannelsen er en kæmpe succes, da 80 pct. af de elever, der gennemfører en flexuddannelse efterfølgende, kommer i beskæftigelse. Her er lageruddannelsen den uddannelse, hvor flest flexelever fortsætter direkte i job – nemlig hele 90 pct. af eleverne.

 

På trods af denne succes befinder Flexuddannelsens eksistens sig lige nu på usikker grund, da den nuværende forsøgsordning fra Børne- og Undervisningsministeriet udløber den 31. december 2024. Denne ordning blev etableret for at teste, hvordan uddannelsen fungerer, og hvordan den kan finansieres. Hertil beskriver Glad Fonden, at det er afgørende for Flexuddannelsens fremtidige eksistens, at der findes en permanent finansiel løsning i Børne- og Undervisningsministeriet. 
 

Børne- og Undervisningsminister Mattis Tesfayes besøg på flexuddannelse giver håb

Lageruddannelsen på Terminal Ishøj har for nyligt haft besøg af Børne- og Undervisningsministeren Mattias Tesfaye. Her fik ministeren et indblik i flexelevernes hverdag på en Flexuddannelse. Besøget giver Glad Fonden håb om, at ministeren vil vælge at etablere en permanent løsning for Flexuddannelsen, når reformen for ungdomsuddannelserne snart skal fastlægges. 

Hh
Mattias Tesfaye sammen med to flexelever på Ishøj Terminal