AMU-bekendtgørelsen er sendt i høring

22. november 2018

Den forventede ændring af AMU-bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2019. Nyt er et generelt princip om udvikling og afholdelse af prøver på arbejdsmarkedsuddannelser.

AMU-bekendtgoerelsen -er -sendt -i -hoering

En ændring af bekendtgørelsen om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. er i høring og afventer godkendelse. Det drejer sig generelt om en udmøntning af ”Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse (2018 – 2021)” og vil være en fastsættelse af en række regler, der allerede, i kraft af lovændringer og lovforslag, er gældende.

Afsluttende prøver en del af AMU
Det er tidligere blevet meldt ud, at langt de fleste AMU-kurser vil blive pålagt en afsluttende prøve. Denne del er ny i den forventede ændring af AMU-bekendtgørelsen og vil blive gennemført som et generelt princip om udvikling og afholdelse af prøver på arbejdsmarkedsuddannelser m.v.

Krav om prøveafholdelse vil i 2019 være betinget af, at der senest en måned før kursets afholdelse er udviklet en prøve til det pågældende kursus. I TUR er man allerede i fuld gang med udviklingen af en række prøver, som fra 1. januar 2019 vil være klar til aflæggelse som digitale prøver.

Høringssvar til bekendtgørelsesudkastet skal være Undervisningsministeriet i hænde senest torsdag den 29. november 2018 kl. 10.00. Den endelige bekendtgørelse forventes udstedt i december 2018 med ikrafttræden den 1. januar 2019.

- TUR

Find høringen og læs mere om ændringerne i AMU-bekendtgørelsen på Høringsportalen

Læs også: ”Afsluttende prøver i AMU rulles ud fra den 1. januar”

Læs også: ”Flere prøver i AMU stiller krav til IT-udstyr og planlægning”

facebook twitter