Årets Læreplads (2)
  • AD2Anne Dorthe Søe Mikkelsen
  • 2. sep 2024
  • Events

Årets Læreplads og Årets Innovative Læreplads skal kåres – Der er stadig åbent for indstillinger

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Fonden for Entreprenørskab vil endnu engang uddele priserne for Årets Læreplads og Årets Innovative Læreplads til virksomheder, der fortjener et ekstra skulderklap for deres indsats med at uddanne elever og lærlinge.

Prisen for Årets Læreplads gives til en virksomhed eller organisation, der har taget godt vare på deres elev eller lærling og fagligt, kollegialt & socialt og ledelses- og vejledningsmæssigt har gjort en positiv forskel. Prisen for Årets Læreplads er blevet uddelt siden 1999, og er blevet overrakt til både små og store virksomheder inden for forskellige brancher.

 

Prisen for Årets Innovative Læreplads uddeles til en virksomhed eller organisation, der kan fremme innovationskompetencer hos deres lærlinge og elever og være med til at vise, at erhvervsuddannelser kan skabe gode karrieremuligheder. Denne pris blev uddelt første gang i 2019 med støtte fra Nordea-Fonden (i dag Tietgenfonden).

 

Kriterier for indstilling

 

Elever og lærlinge kan stadig nå at sende deres hyldest og nominering af deres læreplads.

 

Kriterierne for Årets Læreplads er følgende:

 

  • Fagligt: Hvad har du lært som lærling/elev? Nævn gerne konkrete opgaver og forklar, hvordan de adskiller sig fra det, man lærer på erhvervsskolen. Har din læreplads gjort noget særligt for at styrke din faglighed?

  • Kollegialt & socialt: Hvordan er dit forhold til de andre medarbejdere/kollegaer? Bliver du inddraget i de sociale begivenheder på arbejdspladsen, spiser I frokost sammen mv.? Har dine kolleger gjort noget særligt for at få dig til at vokse både fagligt og personligt?

  • Ledelse & vejledning: Hvordan sikrer arbejdspladsen, at du lærer, hvad du skal? Ligger der en detaljeret plan fra starten eller klares det undervejs?

 

Mens kriterierne for Årets Innovative Læreplads er:

 

  • Idéen: Hvad er din idé og hvordan kom du på idéen?

  • Opbakning: Afsatte din arbejdsgiveren timer til, at der var en medarbejder, der kunne sparre med dig om idéen?

  • Interesse: Var der interesse fra din arbejdsgiver for, at idéen skulle kunne anvendes reelt i virkeligheden?

 

Man kan indstille sin læreplads inden den 17. september via dette link:

Indstil din læreplads