Vil du gøre en forskel?

Hvad er Mentoruddannelsen?

Som mentor kan du gøre en kæmpe forskel for, om din lærling gennemfører sin uddannelse. Du er nemlig med til at påvirke lærlingens motivation og opfattelse af transportfaget, og du har stor indflydelse på, om lærlingen trives i jeres virksomhed.

Transportbranchens mentoruddannelse er for dig, som har en hverdag sammen med en lærling. Du er måske lærepladsansvarlig eller særlig opmærksom på, om lærlinge trives i virksomheden.
Uddannelsen er også for dig, der er leder, som har brug for at lære mere om det nyttige i, at virksomheden har en mentorordning.

På Transportbranchens mentoruddannelse bliver du godt forberedt til at være mentor. Du lærer bl.a. om:

  • Ungdomskulturen i arbejdskulturen
  • Motivation som fastholdelsesværktøj
  • Feedback til udvikling
  • Kommunikation - også når det er svært
  • Oplæringsmetoder og -materialer
  • Vigtigheden af forventningsafstemning
Hent information om Mentoruddannelsen her
Mentor
Mentor1

Du kan søge om godtgørelse

Sådan får du Mentoruddannelsen

Transportbranchens Mentoruddannelse er sammensat af AMU-kursus ‘40373 Sidemandsoplæring’ og ‘49998 EUD-Praktikvejledning – for den daglige oplærer’. Uddannelsen kan tages på én gang (altså begge AMU-kurser lige efter hinanden) eller den kan deles op over flere omgange (altså med en kortere eller længere tidsperiode mellem de 2 AMU-kurser).

Det er muligt at søge om løntabsgodtgørelse og befordringsgodtgørelse, når du deltager i kurset.

Efter endt forløb modtager du et kursusbevis.

Stor glæde hos medarbejderne

Som mentor kan du gøre en forskel

På EUC Lillebælt har man oplevet stor glæde hos medarbejderne, der har taget Transportbranchens Mentoruddannelse.

Jette Lindskov er underviser på Mentoruddannelsen.
Hun har uddannet mentorer siden 2016 og oplevet deres begejstring over, hvad de lærer på uddannelsen.
Hun fortæller:

"De får sådan en ahaoplevelse over ting, de ikke havde tænkt over inden, og hvilke værktøjer de egentlig allerede selv har. På bare 3 dage får de virkelig en selvindsigt i, hvad de kan gøre for at hjælpe deres kollegaer.

Dem der er i branchen, der gerne vil mere, dem skal vi have til at blive i branchen. Så ved at blive mentor får de mulighed for at få mere ansvar og flere opgaver, og det er med til at fastholde dem. Derudover arbejder mentorerne så med at fastholde lærlingene, elever, men også nye kollegaer.

Så mentoruddannelsen kan hjælpe virksomheder med en lavere personaleomsætning, så alle medarbejdere fastholdes og trives."

- Jette Lindskov, EUC Lillebælt

Lokomotivfører
Design Uden Navn (40)

Deltag i årlig netværksdag

Transportbranchens Mentordag

Mentorer spiller en vigtig og ofte usynlig rolle i transportbranchen. De er de helte fra hverdagen, som sørger for at motivere lærlinge, og de har stor indflydelse på om lærlingene trives under deres uddannelse.

 

For første gang nogensinde fejrer TUR mentorernes uvurderlige indsats med en dag fyldt med hyldest, netværk og inspiration til Transportbranchens Mentordag den 4. november på Vingsted Aktivt Hotel & Konferencecenter. Det er gratis at deltage. 

Se fulde program her.

Tilmeld dig her
Ofte stillede spørgsmål
Du er velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Her finder du din erhvervsuddannelse eller AMU-skole

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) repræsenterer 13 arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.


Vi fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen.

Nyheder

Hold dig opdateret med det nyeste fra transportbranchen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Følg med i nyheder om og fra transportuddannelserne. TUR Nyhedsbrev giver dig relevante nyheder om uddannelser, projekter, arrangementer og nye undervisningsmaterialer inden for transportområdet. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs vores Privatlivspolitik her.