FGU Og EUD
  • AD2Anne Dorthe Søe Mikkelsen
  • 1. aug 2024
  • EUD

Nyt projekt skal styrke overgangen fra FGU til erhvervsuddannelse

Det kommende projekt ''Broen til fremtiden'' er en del af et større EU-projekt, der skal styrke overgangen fra FGU til en erhvervsuddannelse.

Projektet, der kommer til at løbe fra den 1. september 2024, skal styrke overgangen fra FGU til EUD og bidrage til, at flere unge gennemfører en uddannelse og kommer i job. Der vil blandt andet blive arbejdet på at skabe nysgerrighed, kendskab og relationer, der kan give en tryg og sikker overgang for eleverne.  

 

Samarbejde mellem FGU-sektoren og erhvervsuddannelserne

 

Projektet er et samarbejde mellem otte erhvervsuddannelser og alle seks FGU-institutioner i Region Syddanmark. FGU Trekanten er projektejer og overordnet tovholder, og de øvrige samarbejdspartnere er FGU Fyn, FGU Vest, FGU Syd- og Midtfyn, FGU Sønderjylland, FGU Kolding/Vejen, Hansenberg, Svendborg Erhvervsskole, Syddansk Erhvervsskole, EUC Syd, SOSU Syd, SOSU Fyn, SOSU Esbjerg og Rybners.

 

Ifølge vicedirektør og leder af udviklingsafdelingen på FGU Trekanten, Per Ivan Jensen, er der en stor værdi i et styrket samarbejde mellem FGU-sektoren og erhvervsuddannelserne. Det skal være med til at give de unge de bedste betingelser for at gennemføre en uddannelse med en god oplevelse, og samtidig styrke deres motivation og gode relationer tidligt i forløbet.

Fakta om projektet

 

Projektet starter den 1. september 2024 og løber over tre år.

 

Projektet er støttet af EU's SocialfondPlus og Region Syddanmarks Uddannelsespulje og har et budget på i alt 18,7 mio. kroner.

 

Du kan læse mere om projektet på FGU Trekantens hjemmeside:

Læs mere her