Nyhed Mentor
  • AD2Anne Dorthe Søe Mikkelsen
  • 29. aug 2024
  • AMU

Tag en Mentoruddannelse og gør en forskel for en lærling

Går du med en drøm om at være med til at give unge lærlinge en god start i transportfaget? Elsker du at inspirere og motivere andre? Så kan TURs Mentoruddannelse være lige noget for dig. Med en Mentoruddannelse får du en masse nyttige kompetencer til at skabe den bedst mulige trivsel for unge lærlinge i din virksomhed.

Mentorer skaber stor værdi

 

Som mentor vil du være med til at skabe stor værdi for både din virksomhed og lærlinge i din virksomhed. En mentor kan nemlig gøre en positiv forskel for lærlingens motivation for at gennemføre uddannelsen. Samtidig er Mentoruddannelsen en god mulighed for at give ambitiøse medarbejdere nye udviklingsmuligheder i deres virksomhed, og dermed fastholde dem i branchen.

 

Med en Mentoruddannelse får du en masse nye værktøjer, der forbereder dig godt til at indtage mentorrollen. Du lærer blandt andet om ungdomskulturen i arbejdskulturen, motivation som fastholdelsesværktøj, kommunikation og meget mere. Med disse værktøjer er du klædt godt på til at kunne være der for virksomhedens lærling(e) ved at lytte og respektere, udveksle erfaring, give gode tips til at håndtere svære situationer, give faglig sparring, fejre succeser m.m.

 

Sådan tager du en Mentoruddannelse

 

Mentoruddannelsen består af en sammensætning af to AMU-kurser (40373 Sidemandsoplæring og 49998 EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer). Du kan både tage uddannelsen på én gang eller dele den op over flere gange.

 

Det er både muligt at søge om løntabsgodtgørelse og befordringsgodtgørelse, når du deltager i kurset.

 

Hvis du er interesseret i at tage mentoruddannelsen, kan du læse mere her.


Her kan du også finde en oversigt over tidspunkterne for de forskellige kurser og hvilke skoler, der afholder dem. Rul ned til ’Ofte stillede spørgsmål’ og vælg ’Hvor kan jeg tage uddannelserne henne?’.

 

Tilmelding til kurserne kan ske igennem voksenuddannelser.dk.

 

Deltag på TURs Mentordag

 

Hvert år afholder TUR en mentordag, hvor vi hylder alle med en Mentoruddannelse, der er med til at gøre en forskel for lærlinge ude i virksomhederne.

 

Dagen foregår den 4. november 2024 på Vingsted Aktivt Hotel & Konferencecenter. Det er gratis at deltage for alle med Transportbranchens Mentoruddannelse, og det vil være en dag fyldt med inspiration, netværk, god mad og underholdning.

 

Du kan også stadig nå at tilmelde dig TURs Mentordag her