FGU Nyhed Kredit Mette Sanggaard
  • AD2Anne Dorthe Søe Mikkelsen
  • 12. jun 2024
  • Events

TUR og ’Boss Ladies FGU’ i samarbejde for at tiltrække flere kvinder til transportbranchen.

TUR og projekt ’Boss Ladies FGU’ arbejder sammen for at tiltrække flere piger, kvinder og kønsminoriteter til transportbranchen. Projekt ’Boss Ladies FGU’ og TUR har en fælles mission om at styrke fremtidens arbejdskraft - derfor inviterede de 16 piger på en værksteddag, hvor de kunne prøve kræfter med transportbranchen.

Fotos: Mette Sanggaard

 

Boss Ladies FGU er et initiativ, der arbejder for at støtte unge kvinder og kønsminoriteter på FGU med at realisere deres drømme om uddannelse og job. Derfor giver det også god mening for Boss Ladies FGU at indgå et samarbejde med TUR, der kan vise de unge de spændende uddannelses- og jobmuligheder i transportbranchen.

Samarbejdet skulle være konkret og ’hands-on’, så TUR og Boss Ladies FGU inviterede 16 unge kvinder fra FGU Skolen med på UCH Uddannelsescenter Holstebro til en værkstedsdag, hvor de kunne prøve kræfter med alt fra lastbilskørsel til at læsse med truck. Selvfølgelig under kyndig vejledning fra fem kvinder, der selv er under uddannelse eller i beskæftigelse inden for lager-, logistik og transport, og som alle selv har taget rejsen fra FGU til faglært. 


Udover faglig viden, kunne de fem unge kvinder altså også inspirere med historien om deres egen uddannelsestvivl, bump på vejen og de succeser, der har ført dem dertil, hvor de er i dag.

Jeg er simpelthen bare så glad for, at vi sammen kan løfte denne vigtige opgave. Transportbranchen gemmer på så mange spændende muligheder. Det er blot en skam, at få kvinder bliver præsenteret for uddannelserne. Derudover hersker der desværre også en fordom om, at kvinder ikke hører til i branchen. Det håber jeg, at vi sammen kan gøre op med, så flere piger og unge kvinder kan finde sig til rette i transportbranchen
Frederik Søgaard
Kvinde prøver truck
Foto: Mette Sanggaard
FGU Nyhed 3
Foto: Mette Sanggaard

En stor succes – og håb om mere samarbejde i fremtiden

 

Frederik Søgaard, Rådgiver for samarbejde og undervisning hos Boss Ladies, er meget tilfreds med samarbejdet:

 

”Jeg er simpelthen bare så glad for, at vi sammen kan løfte denne vigtige opgave.
Transportbranchen gemmer på så mange spændende muligheder. Det er blot en skam, at få kvinder bliver præsenteret for uddannelserne. Derudover hersker der desværre også en fordom om, at kvinder ikke hører til i branchen. Det håber jeg, at vi sammen kan gøre op med, så flere piger og unge kvinder kan finde sig til rette i transportbranchen,” fortæller Frederik.

 

Boss Ladies FGU var idétager til samarbejdet med TUR, da de gennem flere tidligere forløb med FGU-skolers kvindelige elever har oplevet, at de unge kvinder er nysgerrige på Transportbranchen. Det blev startskuddet til igangsættelsen af konkrete, ’hands on’ forløb, hvor de unge kvinder kommer helt tæt på den praktiske virkelighed – samtidig med at de undervises af kvindelige rollemodeller.

 

Et team af de unges egne FGU-vejledere, ansatte fra UC Holstebro og de fem kvindelige rollemodeller skabte et trygt rum, hvor de unge kunne opnå en masse succesoplevelser – og udbyttet fra dagen taler sit eget tydelige sprog. Hele 6 af de unge kvinder fra FGU-skolen er blevet opsatte på at søge ind på vejgodschauffør- eller lageruddannelsen efter deres FGU-uddannelse.

 

TUR og Boss Ladies FGU vil i fremtiden lave lignende arrangementer med andre FGU-institutioner rundt omkring i landet.