3M7A4531
  • AD2Anne Dorthe Søe Mikkelsen
  • 12. sep 2024
  • Events

SUK-festival inspirerer unge til forskellige veje i uddannelsesverdenen

En dag fyldt med uddannelse, oplæg og inspiration til fremtiden. Det var hvad omkring 7000 unge elever fra Slagelse og omegn kunne opleve på Vestsjællands største uddannelses- og karrieremesse, SUK-festival, i Slagelse den 12. september.

SUK står for Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival og er for 8. - 10. klasser, gymnasie-, HF- og EUD-elever og andre interesserede unge på vej i uddannelse.

 

Dagen startede ud med en åbningstale fra Slagelses Borgmester Knud Vincents, der lagde stor vægt på værdien og vigtigheden af uddannelse og præsenterede SUK som en festival, der skal støtte, guide og inspirere de unge, samt sørge for, at de finder deres egen retning til fremtiden.

 

Resten af dagen havde de unge fra en lang række skoler i nærområdet mulighed for at gå på opdagelse i uddannelsesverdenen og blive klogere på de mange forskellige veje og muligheder. Helt bogstaveligt kunne eleverne, via en app, udforske forskellige oplevelsesruter, der guidede dem igennem både erhvervsuddannelser, videregående uddannelser og karrieremuligheder.

 

Derudover kunne eleverne besøge tæt på 100 forskellige udstillere fra forskellige uddannelser og skoler og finde inspiration til deres karrierevej. Heriblandt var en række af transportuddannelserne stærkt repræsenteret.

TUR-oplæg tiltrak unge fra GF1

 

TUR var til stede med vores rollemodel Rozhbin Wakili og lærepladskonsulent Jan Larsen, hvor de to holdte oplæg om transportbranchen for ca. 70 interesserede GF1-elever. 
Under oplægget blev der fortalt om de forskellige uddannelsesmuligheder i transportbranchen, hvorfor transportbranchen er så vigtig for samfundets sammenhængskraft, og der blev givet gode råd til de unge om at være lærling i transportbranchen.

 

Derudover kunne Rozhbin give et indblik i, hvordan hverdagen som godschauffør kan se ud, da han viste de unge hans PÅ VEJEN MED-video. Heri følger man Rozhbin på en dag i hans job, hvor han skal transportere en banemaskine fra Sprogø til Glostrup.

 

’’Transportbranchen er en superfed branche, som jeg selv er stolt af at være en del af. Jeg har en varieret hverdag i mit job som lastbilchauffør, og jeg håber, at kunne være med til at tiltrække endnu flere seje chauffører til branchen ved at være ude til disse arrangementer,’’ fortæller Rozhbin.

 

Læs mere om SUK-festival her:

Læs mere